Ajankohtaista

Mika Waltari –seura pyrkii järjestämään tilaisuuksia noin kerran kuukaudessa. Lisäksi tähän kootaan muitakin ajankohtaisia tapahtumia, joista meille on ilmoitettu tai jotka muuten liittyvät seuran toimintaan.
Olemme avanneet Facebook-ryhmän.

Jäsenkirje 3 2017

Hyvä Mika Waltari –seuran jäsen!

Olemme aloittamassa uutta syyskautta – tervetuloa mukaan! Suomi100 –teema värittää loppuvuottamme – ja noin joka toinen vuosi toistuva Waltari –matka suuntautuu Italiaan.

Kesän tapahtumia

MW –seuran kesässä oli parikin tapahtumaa, 17.6. ryhmämme oli katsomassa Tampereen Komediateatterissa Joel Elstelän ohjaamaa näytelmää "Kaasua, komisario Palmu!". Sitten 2.8. vietti Egyptin suurlähetystö maansa kansallista juhlapäivää – sinne oli tullut kutsu useammallekin seuran jäsenelle. Egyptin uusi suurlähettiläs Sherif Refaat on osoittautunut todelliseksi Sinuhe–ihailijaksi, hänet varmaan näemme tilaisuuksissamme vastakin.

Syksyn ohjelmaa

Torstaina 12.10.klo 18-20 meillä on tilaisuus Suomi100–teeman mukaisesti tutustua Mika Waltarin käsikirjoittaman elokuvan Helmikuun manifesti vaiheisiin. Tämä T.J. Särkän ja Yrjö Nortan vuonna 1939 ohjaama elokuva kuvaa Suomen itsenäisyyteen johtanutta kehitystä alkaen vuoden 1807 Tilsitin sopimuksesta aina vuoteen 1918 saakka. Helmikuun manifesti oli suuri yleisömenestys ja sai aikansa elokuvakriitikoilta valtaosin kiittävät arvostelut. Yltiöisänmaallisen ja oman aikansa historiatulkinnan kuvastajana toimineen elokuvan pääosissa ovat Tauno Palo ja Regina Linnanheimo. Venäläisvastaisuutensa vuoksi filmi oli Suomessa kielletty ulkopoliittisista syistä vuosina 1944–1987. Elokuvan vaiheista ja mm. juuttumisesta sensuuriin kertoo fil.tri, elokuvatutkija Harri Kilpi Helsingin yliopiston elokuva– ja televisiotutkimuksen laitokselta. Jäsenilta pidetään tutussa paikassa Töölön kirjaston Mika Waltari–salissa siis torstaina 12.10. klo 18–20.

Helsingin kirjamessuilla 26.–29.10. olemme jälleen mukana omalla osastollamme Messuhallissa, teemanamme on "Waltari – ulkomaisten painosten kuningas". Tarkoitus on tuoda esille niin suuri määrä Waltari–käännöksiä kuin mahdollista. Osastolle tarvitaan jälleen jäsenistöä päivystämään neljän päivän ajaksi – ilmoittautumiset sihteerille Sirkku Lindholmille s–posti sirkku.pahta(at)fi.ibm.com. Päivystäjät saavat aina sisäänpääsylipun ja päivystysvuorot ovat vähintään 2 tunnin mittaisia. Ilmoittautumiset päivystykseen 15.10. mennessä.

Marraskuun jäsenillaksi on suunnitteilla katsaus Vesa Maurialan teokseen "Uutta aikaa etsimässä. Individualismi, moderni ja kulttuurikritiikki Tulenkantajien elämässä 1920–1930–luvuilla". Asia ja ajankohta ei vielä ole varmistunut – siitä ilmoitetaan myöhemmin.

Seuran perinteinen pikkujoulu järjestetään torstaina 30.11. klo 18 – 22 Villa Kivessä, perinteisessä juhlapaikassamme. Hallitus päätti pitää Sinuhe–naamiaiset – osanottajilta toivotaan egyptiläishenkistä pukeutumista tai varustautumista muulla Sinuhe–rekvisiitalla. Ohjelmassa on Sinuhe–aiheinen tietokilpailu, Waltarin joulukertomus luetaan ja joulupukki käväisee (pukin avuksi osanottajien toivotaan tuovan pukinkonttiin pienen, nimettömän lahjan – sen arvo 5–10 euron vaiheilla). Musiikkiohjelmaa on myös luvassa – ja tietysti laulamme joululauluja porukalla. Tottakai syömme gourmet–aterian, osanottomaksuun 35 euroa sisältyy ohjelman lisäksi tämä juhlaillallinen. Ruokailun järjestää aiempien vuosien tapaan Pitopalvelu Gourmande.

Tervetuloa mukaan Mika Waltari –seuran syksyyn!

Päivi Istala , puheenjohtaja
paivi.istala(at)iki.fi