Mika Waltari -seura on perustettu lokakuussa 2000, ja sen tarkoituksena on esitellä kirjailija Mika Waltarin elämää ja tuotantoa, kerätä niitä koskevia tietoja sekä edistää tutkimus- ja julkaisutoimintaa. Seuran ensimmäinen vuosikirja ilmestyi vuonna 2004; vuosikirjoja julkaistaan kahden vuoden välein. Seura palvelee jäseniään mm. järjestämällä luentoja, (paneeli)keskusteluja, näyttely- ja teatterikäyntejä tai elokuvaesityksiä. Mika Waltari -seura on järjestänyt matkoja kirjailijalle tärkeisiin paikkoihin: Pariisiin, Italian etruskikaupunkeihin, Turkkiin (Istanbul, Bursa), Sveitsiin ja Egyptiin. Kotimaassa on käyty Waltarin kesäpaikoissa ja isovanhempien asuinpaikalla. Perinteisiä seuran tilaisuuksia ovat myös Mika Waltarin syntymäpäivän vietto 19.9. sekä pikkujoulu. Mika Waltari -seuran puheenjohtajana toimii Päivi Istala, varapuheenjohtajana Juha Salo ja sihteerinä Sirkku Lindholm.